Bli aktiv

 

 

 

Bli frivillig hjelper

Dyrebeskyttelsen Norge Harstad er en frivillig organisasjon som drives fullstendig på
dugnadsbasis. Ingen får betalt for å jobbe med dyrevern i DB. Dermed er vi alltid på jakt etter nye aktive frivillige.

Dersom du ønsker å bli et aktivt medlem så har du mange valgmuligheter. Et medlem er bare
så aktiv som han/hun ønsker å være, og det er stor variasjon på både antall ting man kan
gjøre, samt graden av virkelig arbeid det innebærer. Det er ingen krav at du er medlem eller
støtter oss økonomisk for å være frivillig, og det er et utall måter å hjelpe til på.

Ta vakter på hjelpesenteret

Dersom du ikke kan ha katt hjemme, men ønsker å ha nærkontakt med dyr og kanskje har lyst til å ta vakter på hjelpesenteret kan du ta kontakt med oss for å høre om det er behov for flere hjelpere.  Her trenger vi hjelp til sosialisering av kattene samt renhold.  Kattene må få mat og kos, kattedoer må tømmes og hjelpesenteret vaskes.  Hvis dette er noe du vil/har lyst til så ta kontakt med oss.

Bli fosterhjem

Til enhver tid har vi i Dyrebeskyttelsen Harstad behov for fosterhjem.  Som fosterhjem gir du hjemløse dyr et sted å bo mens de venter på å bli adoptert bort.  Det kan være fordi vi ikke har plass på huset, det kan være små kattunger uten mor som trenger ekstra oppfølging og omsorg, eller fordi katten er syk og trenger ekstra oppfølging, eller at katten ikke trives på kattehuset sammen med de andre kattene.  Det er også ofte at kattene vi får inn er svært redde, og trenger ekstra sosialisering.

Dersom dette er noe du er interessert i, er det viktig at:

  • Du har tid og lyst til å gi en katt som kanskje ikke har hatt en lett start på livet, en god fremtid.  De kattene som har levd et liv i hjemløshet viser ofte en stor takknemlighet.
  • Du har god tålmodighet.  I noen tilfeller er kattene svært redde og preget av å ha hatt en tøff fortid.  Disse kattene trenger sosialisering.  Dette er en lang prosess som kan ta opp til måneder – men som redder kattens liv.
  • Katten holdes inne!  På grunn av at katten bare er i et midlertidig hjem skal ikke katten slippes ut.
  • Du må være forberedt på at potensielle nye familier kommer og hilser på for å se katten.  Her er det viktig at det er vi fra Dyrebeskyttelsen som får henvendelsene angående kattene.
  • Som fosterhjem har du ansvaret  for dyret som etterhvert skal adopteres bort. Dyrebeskyttelsen Harstad gir opplæring, vi låner ut nødvendig utstyr, og vi dekker alle utgifter til mat, sand og veterinærbehandlinger, og fosterhjemmet sørger for kos, stell og kjærlighet.
  • Det er 20 års aldersgrense for å være fosterhjem.

Vi er avhengige av flere fosterhjem for å kunne hjelpe alle dyrene som trenger det. Hvis dette er noe du vil/har lyst til, så ta kontakt med oss.

Noen av våre katter trenger litt ekstra oppfølging fra folk som har god tid og mye tålmodighet.  Gjerne pensjonister eller andre med mye fritid.  Hvis du kjenner noen så tips dem gjerne om oss.

Bli støttemedlem

Dersom du ønsker å bli støttemedlem i Dyrebeskyttelsen Norge, kan du melde deg inn her.

Medlemskontingenten er nå:
Hovedmedlemskap kr. 390,- pr. år
Ungdom/student kr. 300,- pr. år (t.o.m. 26 år)
Barn kr. 200,- pr. år (0-12 år)
Avtalegiromedlem min. kr. 50 per mnd.

Eller du kan sende en SMS med kodeord DYREVENN til 2377.

Som støttemedlem til Dyrebeskyttelsen Harstad får du tilsendt Dyrebeskyttelsens medlemsblad «Dyrenes forsvarer»  fire ganger i året.

Gi en pengegave

For å kunne hjelpe dyr i nød er vi helt avhengig av gaver fra privatpersoner.  Pengegaver på mellom kr 500 og 30 000 kan man kreve skattefritak for.  Vårt kontonummer er 4730 05 82903.

Grasrotandel

Grasrotandelen er en enkel måte å støtte oss på, og det koster deg ikke en eneste krone!  Når du registrerer deg i grasrotandelen vil fem prosent av innsatsen din ved spill hos Norsk Tipping gå til oss.

Merk! Grasrotandelen går ikke på noen måte ut over innsatsen eller premien din, så du blir ikke belastet noe for å være en grasrotgiver.
For å knytte deg til Grasrotandelen trenger du Norsk Tipping spillerkort.
Mer info om Grasrotandelen finner du her